Andra Arkitekter

Fritidshus Nordanö

Umgänget är målet.

Lätt får huset landa i naturområdet. Ett hus att umgås i. Det finns en bastu på takterrassen, med en utedusch utanför. …och ett utekök. Taket skyddar mot regn…och sol.  Vi bygger litet och fyller det med kvaliteter.

En enkel tanke i en självklar omgivning. 

Skede: Bygglov
Status: pågående
År: 2023-

Om projektet

Uppgiften vi fick var att placera ett litet fritidshus på vackra Nordanö i Härnösand. Platsen har fantastisk utsikt som är omgiven av barrträd och en brant lutning på tomten skänker en dramatisk inramning. Huset är klätt i bränd träpanel för att smälta in i omgivningarnas naturliga skönhet.

Den framstående egenskapen hos detta fritidshus är dess takvåning som erbjuder en fantastisk utsikt över området. Den eleganta takvåningen ger en extra dimension till boendet och ger möjlighet till avkoppling och njutning oavsett om vädret bjuder på gassande sol eller porlande regn.

Interiört är huset enkelt men ombonat. Trädetaljer ger en varm atmosfär och panoramafönster släpper in naturligt ljus. Här finns även en öppen spis som bidrar till en mysig och avkopplande atmosfär under svala kvällar.

Husets fokus är på umgänge och det gäller så väl som köket, vardagsrummet och takterrassen.

Här kan man komma undan vardagens stress och njuta av lugnet och skönheten på Nordanö. Med närheten till naturen blir detta fritidshus en idealisk plats för avkoppling och rekreation.

Arkitekt
Andreas Amasalidis